Concerts d'Estiu 2014dissabte, 5 de juliol a les 22:30 al carrer Teixeda d' Els Hostalets d'en Bas 
(en cas de pluja a l'església d'Els Hostalets d'en Bas)

Celeste Alías, veu
Santi Careta, guitarra
Pau Figueres, guitarra
interpreten cançons de Chavela Vargas.

preu entrada: 5 € (socis entrada gratuita)S'inicia en la música amb el clarinet però s'endinsa de mica en mica en el terreny de la veu i s'enamora de les possibilitats que aquesta pot tenir. 
Aprofundeix en el cant clàssic i la música antiga. Es llicencia en cant jazz a l'Escola Superior de Música de Catalunya i passa també pel Conservatori d'Amsterdam.
El jazz li obre les portes a la llibertat interpretativa i la improvisació. El seu repertori abarca des dels standards més clàssics fins als boleros de Machín i composicions originals. Té dos grans projectes a duo, canta amb el pianista Marco Mezquida, que graven "Two lonely people" al 2011 i amb el guitarrista Santi Careta, amb el qui crea el projecte La Veu de la Guitarra, Black in blue i Jazz Machín. Està activa en d'altres projectes amb Jaume Llombart, Jorge Rossy, Ramon Prats, David Mengual, David Soler, Oriol Roca, etc.
Actualment és professora de veu al Conservatori Superior de Música del Liceu a Barcelona.
En aquesta ocasió i amb la incorporació del jove i gran guitarrista Pau Figueres, ens ofereix un repertori dedicat a la cantant mexicana “Chavela Vargas”.

 _________________________________________

divendres, 11 de juliol a les 22:30 al carrer Teixeda dels Hostalets d'en Bas
(en cas de pluja a Can Tista - Sant Esteve d'en Bas)

Els Pescadors de l'Escala  
Havaneres

preu entrada: 5 € (socis entrada gratuita)


Els Pescadors de l’Escala” son actualment una formació de música popular catalana. Amb això es vol dir que el seu repertori està conformat bàsicament per aquelles cançons que han sorgit de compositors del poble i que s’han divulgat al marge dels circuits comercials entre la nostra gent. La seva música per tant,
és molt heterogènia però tot i amb això es podria dir que es mou entre l’expressió de sentiments d’enyorança d’un temps i d’un país més genuí i l’ànsia de divertir-se. 

La seva fórmula certament prové d’una llarga tradició. Per un costat de l’antiquíssima música burlesca i participativa de les tavernes populars i per l’altre del pòsit dels anys d’experiència i complicitat amb el públic.
La seva impecable trajectòria musical al llarg dels seus 50 anys d’història ha fet que hagin estat reconeguts aquest 2014 amb la “Creu de Sant Jordi“ una distinció de la Generalitat de Catalunya creada amb la finalitat de «distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural». 
_________________________________________

dissabte, 12 de juliol a les 22:00 a l'església de Sant Esteve d'en Bas

GIO Solistes 
Quartet de corda de la GIOrquestra

preu entrada: 7 € (socis entrada gratuita) 

Frédéric Descargues, violí
Eszter Schütz, violí
Joan Fèlix, viola
François Ragot, violoncel
Marcel Sabaté, direcció i flabiol


La GIOrquestra (l’orquestra simfònica de les comarques gironines) presenta aquesta proposta musical innovadora amb el quartet GIO Solistes, format pels caps de secció de corda de l’orquestra acompanyats pel seu director Marcel Sabaté al flabiol.
Amb un programa pensat expressament per a l’ocasió, el concert serà un recorregut cronològic amb obres dels compositors internacionals i de casa nostra més cèlebres. Una selecció de tangos ocuparà la part final de la vetllada que es clourà amb sorprenents obres adaptades per a quartet i flabiol. Sens dubte, MÚSICA en majúscules per a agradar a tothom! 
_________________________________________

divendres, 18 de juliol a les 22:00 a l'església de Joanetes

The Hanfris Quartet
Grup vocal a cappella que canta principalment peces d’estil Barbershop.

preu entrada: 5 € (socis entrada gratuita)


The Hanfris Quartet és un quartet barbershop masculí format el 2009. El barbershop, conegut també com a música de barberia, és un estil de cant a cappella genuïnament nord-americà, però que cada cop està tenint més seguidors arreu d’Europa.
El quartet està format per Jordi Forcadell (tenor), Gener Salicrú (lead), Juan Bertrand (baríton) i Adrià Sivilla (baix).
Les peces que interpreta són arranjaments per a quartet vocal masculí de cançons conegudes, sovint estàndards de jazz, temes popularitzats per Frank Sinatra, temes pop i rock (Elvis Presley, Queen o The Beach Boys), també bandes sonores de pel·lícules i musicals (Peter Pan, West Side Story o Dr. Jekyll and Mr. Hyde), així com originals del barbershop.

Recentment ha estat guanyador de la medalla d’or a la competició espanyola del 2014, concurs que ja va guanyar l’any 2011.

_________________________________________

dissabte, 19 de juliol a les 22:30 a la plaça de Sant Privat d'en Bas
(en cas de pluja a l'església de Sant Esteve d'en Bas)

Toti Soler, guitarra
Arnau Figueres, percussió
Guitarra Catalana

preu entrada: 10 € (socis entrada gratuita)
Guitarra Catalana és un recital que Toti Soler realitza acompanyat pel jove percussionista Arnau Figueres, on ens mostra una selecció dels millors temes que ha escrit durant els cinquanta anys de dedicació a la guitarra i a la composició, amb les diferents influències que l’han acompanyat durant tots aquests anys –clàssic,
folk, jazz, flamenc, guitarra sudamericana, músiques orientals, etc.- però sobre tot amb la seva forma personal de compondre i interpretar, sensible i profunda.


_________________________________________

diumenge, 20 de juliol a les 19:30 a la plaça de Sant Privat d'en Bas
(en cas de pluja a Can Tista - Sant Esteve d'en Bas)

The Suitcase Brothers (blues)
2º premi al International Blues Challenge de Memphis, 2013.

preu entrada: 7 € (socis entrada gratuita)


Gràcies als 15 anys de trajectòria d’aquest duet arrelat al blues, format pels germans Santos i Victor Puertas de St Just Desvern, al seu talent i la seva tenacitat, els Suitcase Brothers s’han fet un lloc en el món del blues a nivell internacional.      
L’any 2013 reben el 2º premi al millor grup acústic en el International Blues Challenge a Memphis (Estats Units), la competició a nivell mundial més gran de blues. Enguany es van endur el primer lloc en el concurs que organitza la Piedmont Blues Society a Greensboro (North Carolina). Això els va permetre de participar a l’International Blues
Challenge 2014, on van quedar finalistes entre els 8 millors grups de les 101 formacions de tot el món que s’hi van presentar en la categoria de solo/duo.      
L’harmònica i la veu d’en Victor Puertas i la veu i la guitarra del seu germà Santos es complementen com només dos germans ho poden arribar a fer. Les harmonies i el seu so únic fan que tant el públic més exigent i coneixedor de la música d’arrels, com el més profà, gaudeixi d’un viatge en el temps, quan la música es feia per fer gaudir i per
deixar els problemes de la vida quotidiana enrere.


_________________________________________

dissabte, 26 de juliol a les 22:00 a l'església de Joanetes

Meandre (tradicional)
Xevi Pallàs, violí
Xevi Batlle, guitarra 

preu entrada: 5 € (socis entrada gratuita)
 
Meandre és el nou projecte musical de Xavier Pallàs i Xavier Batlle, dos músics garrotxins amb una àmplia experiència en la música d'arrel tradicional. Amb aquesta proposta ens conviden a fer un viatge musical a través de les melodies i les danses de diferents tradicions europees. Irlanda, Escòcia, Bretanya, Occitània, Itàlia, Galícia, Catalunya... són només alguns dels llocs per on flueix el so del violí i la guitarra. Amb un directe que combina la delicadesa i l'intimisme amb la contundència i el virtuosisme, Meandre presentarà al Festival de la Vall d'en Bas el seu repertori de concert.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Fes-te soci


Fes-te soci.

Per tan sols 35€ l'any, tindràs accés gratuït a tots els concerts, rebràs a casa tota la informació de l'associació, així com la programació de totes les activitats i col.laboraràs en el manteniment de la música en viu a la Vall d'en Bas.

Envia les teves dades a:

associaciomusical@gmail.com